Merhaba arkadaşlar sizlere bu yazımda google görsel aramalardan sitenize gelen hiti arttırmak için bir kod paylaşımı yapacağım..



Bu kod ne işe yarıyor ?


Sitenize görsel aramlardan hit geliyorsa bu kodu kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum! Gelelim kodun işlevine...Kodu sitemizin bütün sayfalarında gösterilecek yerine ekliyoruz ve google görsel aramlarda bir "frame" çıkıyor karşıma frameden kastım buradaki resim deki kutular içindeki alanları kaldırıyor ve ziyaretçiyi doğrudan resimin olduğu sayfasına bağlıyor...


Lafı fazla uzatmadan kodu veriyorum ;

<script language='JavaScript' type='text/javascript'>
if (top.location != self.location) top.location = self.location;
</script>
İlgili Aramalar:google,google hit,hit çekme,siteye hit çekme,google görsel aramalar
Merhaba arkadaşlar daha önce hızlı index almak için bir kaç ipucu vermiştim bu ipuçlarına yenilerini eklemek istiyorum... Biraz uzun olabilir yazı gerekli konulardan bahsedeceğim laf salatası olmayacaktır tamamını okumanızı tavsiye ederim :)

Önceki yazımda alt yapımızı oluşturduk bu yazımda ise faaliyete geçeceğiz;

Özgünlük şart !

Google amcada önceki yazımdaki uygulamaları yaparak index alabiliriz ama aldığımız yazıyı google'de arattığımızda 2. 3. sayfalarda çıkarsak bu indexlenmenin hiçbir faydası olmaz bize... Peki googlede ilk sayfada çıkmak neler yapacağız  ? İlk önce özgün olacağız emek hırsızlığı yapmayacağız ! Uslûbumuzu oldukça düzgün kullanarak yazılarımızı gireceğiz... Google özgünlüğü sever hangimiz sevmeyiz ki ?










Sosyal İmleme Kullanacağız !


Sosyal imleme hızlı index almaktaki en büyük faktörlerden birisidir."Sosyal imleme nedir?" diye bir soru soracak olursanız cevabını kısaca şöyle vereyim : İngilizce terim olarak social bookmarking olarak geçmekte, web sitenizde ki veya blogunuzdaki yazıları,fotoğrafları,videoları sosyal ağlar aracılığıyla internet kullanıcılarına duyurmaktır. 

Sosyal imleme sadece hızlı index almaya yaramıyor sitenizin google'nin gözünde büyütüyor ve sitenize ziyaretci çekmenize yarıyor.


Başlangıç olarak buradaki yazımla 2 adet sosyal imleme yapalım başlangıç için önümüzdeki yazılarımda sosyal imleme sitelerinin bir listesini oluşturacağım :)




Backlink Çalışması Yapacağız !



Backlink çalışması sitenizin; hızlı indexlenmesine,google pagerank değeri almasına ve kelime bazlı seoda sizi üst sıralara yerleştirmenize yarar..



 Backlink çalışması yaparken nelere dikkat etmeliyiz ?
Sitemizi yeni açtıysak başlangıçta backlink çalışması yapmanızı önermiyorum google'nin gözünde spam site durumuna düşmenize neden olacaktır.



Birçok webmasterin sıkça düştüğü hatalardan bazıları ; backlinke abanıyorlar gereğinden fazlasıyla backlink çalışması yapıyorlar ve sandboxa düşüyorlar...Biz bu hataya düşmeyeceğiz tabiki kaliteli ve gerekli sayıda backlink alacağız. Backlink alırken aldığınız sitenin içeriği sizin sitenizle aynı olmasına özen gösterin.. Eğer karşılıklı backlink çalışması yaparsanız çapraz backlink çalışmanız daha faydalı olacaktır.



Webmasterlerin düştüğü diğer hata ise ; blog ve profil  backlink hatası... Bu sistemi bazı programlar yapıyor ve programla yapılan blog ve profil backlink sitenizi spama çeviriyor ! Size tavsiyem temiz bir kaç imleme sitesi bularak ayda 1 kez anasayfanızı imleme sitelerine gönderin !


DP: Yaptığımız bu işlemlerle sitemiz hızlı index alıyorsa bu google botlarının sitenizi sevmiş olmasıdır. Bu durum sizi daha da iştahlandıracak ve yeni yazılar yazmak için klavyenizi çürütmenize neden olacaktır :)



Bu yazım buraya kadar arkadaşlar diğer yazılarımda görüşmek üzere :)


İlgili Aramalar:hızlı index,sitem index almıyor,hızlı indexleme yöntemleri,backlink çalışması,sağlıklı backlink,sosyal imleme
Merhaba arkadaşlar , bugün ve önümüzdeki bir hafta webmaster arkadaşlar için çok heyecanlı geçecek gibi... Tüm webmaster forumlarında dolaşan  "31 Ocak 2012 tarihinde google pagerank güncellenmesi gelmesi bekleniyor" diye bir söylenti var... Aslında mantıklı bir söylenti Google amca Pagerank güncellemesi yapmadan önce bir dalgalanma yaşattırıyor: "İndexler düşüyor , google de kelime bazlı sıralamalar düşüyor"

Son zamanlarda index düşmeleri,google kelime sıralaması düşmesi gibi nedenlerden dolayı webmaster forumlarında bir çalkalanma var... Webmasterlerin düşüncesi ise pagerank güncellenmesi geleceği için bu çalkantılar oluyor ve daha önceki pagerank güncellemelerinde de aynı düşüşler ortaya çıkmıştı...

Bugün 31 Ocak 2012 Pagerank güncellenmesini dört gözle bekliyor olacağım takipte kalın :)

İlgili Aramalar:2012 pagerank güncellemesi,2012 pr güncellemesi,pagerank,nasıl pagerank yükselte bilirim,pagerank yükseltme,pagerank nedir
Merhaba arkadaşlar size yeni keşfettiğim bir siteyi tanıtmak istiyorum..Hepimiz merak etmişizdir: "benim kullanıcı adımı diğer sosyal ağlarda kullananlar var mı acaba" diye.. işte tam bu noktada namechk olaya el atıyor ve sizin bu sorunuzu cevaplıyor...


Gayet hoş bir tasarımı var onlarca sosyal ağda kullanıcı adınızı taratıyor ve buluyor :) hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim... :)
İlgili Aramalar:sosyal ağ,nickimi başkası kullanıyor mu ?
Bir webmaster sitesinde dolaşırken SEO ve İçerik İlişkisi (Infograph) adlı konuyu dikkatim çekti gayet güzel bir çalışma olmuş metni aynen sizlerle paylaşmak istiyorum :)



"   Merhabalar arkadaşlar,
SEO ve içerik ilişkisi üzerine Marketing Sherpa gibi kaynaklardan edinilen bilgilerle oluşturulmuş bir Infograph çalışmayı sahiplerinin izinleri ile Türkçeleştirdik.

Konuyla ilgili can alıcı noktalara ve istatistik bilgilerine değinen Infograph çalışması aşağıdadır.



Orjinal boyutlu çalışma şu adresten edinilebilir.
http://minus.com/m0xTWSq7b#1o

Paylaşım ve kullanım koşulları hakkında şu bağlantıdaki şartlara uymanızı rica ederiz.

Sevgiler, saygılar... "
Merhaba arkadaşlar bu yazımda bir çok website sahibinin düştüğü çelişkiye değineyeceğim...

Peki nedir bu çelişki ?

Aramızda birçok kişi bu olaylarla karşı karşıya kalıyor ben kendimden örnek vereyim ; 2007 yıllarında genel forumlarla uğraşıyordum arkadaşlarla ilk olarak forumfavori yi açtık pagerankını 5 e kadar çıkarttık okul,ders,lise,üniversite düşünceleri aklımızı kurcaladı ve bıraktık forum işlerini...2008 yılının sonlarına doğru baktım ortalıkda iş yapacak şekilde bir knight online private server tanıtım sitesi yoktu... Dedim gelin bu işi yapalım... ve siteyi açtık pvp alemine yenilikler kattık hep özgün olduk. Hile hurda çalma gibi bir nedenden dolayı yaptıklarımız gündeme hiçbir zaman düşmedi. Her neyse etrafımda arkadaşlarım soruyordu "Nasıl bukadar başarılı oluyorsunuz" diye.. Bende hep diyordum " Daldan dala atlamıyoruz bir ufuk çizdik ona doğru ilerliyoruz"cevabını veriyordum... Pek anlamasalarda nedemek istediğimi "iyi bakalım" deyip geçiştiriyorlardı.

Her gece kafamı yastığa koyduğumda yeni site projeleri aklıma geliyordu.

Kendi kendime diyorum "şu konulu siteyi açsam şöyle bi tasarım yapsak şu sistemi kullansam güzel bir seo ile en fazla 6 aya kadar site oturur ve hit gelmeye başlar.."  sonra içimden bir ses diyor ki "daldan dala atlama Mustafa" o zaman diyorum "tamam" ve 2011 yılının son aylarına kadar bu fikrimden hiç vazgeçmedim siteyi sattık ve şuan bu blogda yazarlık yapmaktayım...

Uzun lafın kısası "Sitenize sahip çıkın farklı projeleri daha sonra yaparsınız"

Benle bu işe başlayan birçok arkadaşım yörüngelerinin dışına çıktılar yeni projeler ürettiler hepsinin sonu hüsran oldu. Biz ekip olarak tek bir projeyle çok çok üst noktalara geldik ve halen izlerimizde o üst noktalarda durmaktadır :)


Zaten insan bi süre sonra sıkılıyor...

Bir süre sonra sıkılmalar oluyor tabi... Aylarca aynı proje üstünde çalışmalar yapıyorsunuz farklı birşey istiyor insan aklına yeni düşünceler geliyor işte bu sırada aklınıza yukarıda bahsettiklerim gelsin daldan dala atlarsan illaki bir dal çürük çıkar ve yere düşmenize neden olur...

Projenizi belirleyin ve kulağınıza pamuk tıkayın....
İlk knight online üzerine bir proje gerçekleştirdim. Aradan 3 ay geçti arkadaşlarım öneriler sunmaya başladılar " Mustafa yeni bir oyun çıkmış bunun üstüne yoğunlaş  getirisi iyi olur " gibisinden ben bu önerilere "Düşünürüz,bakarız,hallederiz" gibisinden cevaplar verdim yoluma devam ettim ve sonuçlarındanda gayet mutluyum..

Özet geçecek olursak başarılı ve kaliteli sitenin altında hep sabırlı birer webmaster bulunmaktadır.Aslında SEO'nun altında bu bahsettiklerim yatmaktadır :)

Yazı biraz uzun oldu ama ikileme düşen webmaster arkadaşlar için bir yol çizmelerine yardımcı olacağına inanıyorum... :)
İlgili Aramalar:site nasıl yapılır,başarılı websitesi,blog yazarlığı nedir,blog nasıl yazılır,blog nasıl kurulur,webmaster
Merhaba arkadaşlar size bu yazımda google de hızlı index almak için bir kaç temel ipuçları vereceğim...


Genelde bilinen yöntemlerdir ama bilmeyen arkadaşlarda bir hayli fazla, lafı uzatmayı sevmem direk konuya giriyorum..(bu tarz konularda anlatıma girmenin daha makbul olduğunu düşünüyorum)

Hızlı index almak için temel 3 maddeyi ben oluşturdum ekleme yapmak isteyen arkadaş varsa yorum bırakarak listeye ekleme yapabilirim.Arama motorlarına kayıt kısmını geçiyorum :)

  • İlk olarak bir sitemap'ı kuruyoruz ve Google Webmaster Tools'a site haritamızı yolluyoruz.
  • Wordpress google de hızlı index almak için ; All in One Seo, XML-Sitemap, SEO Smart Links eklentilerini kuralım.
  • Eklentilerimizi kurduktan ve sitemize yazılarımızı girdikten sonra bütün blog yazarlarının kullandığı ping sisteminden yararlanarak sitemizi arama motoruna "Bak google amca yeni konu girdim botları yollada bi göz atsınlar" diye haykırıyoruz ve google amca bizi kırmayıp sitemizi ziyaret ediyor. Ping siteleri için kısa ve öz yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Benim kalemimden bu 3 temel seo ayarları düşüyor sizlerde eklemek isterseniz dediğim gibi yorum bırakın ve bende listeye yenilerini ekliyeyim bu yazıda hızlı index almak için araştırma yapan arkadaşlara sağlam bir kaynak olsun :)

İlgili Aramalar:all in seo ayarları ,seo ayarları,seo,seo ipuçları,seo tavsiyeleri,seo makaleleri,seo nedir,ping siteleri,kaliteli blog,webmaster
Sana belkide son şarkım iyi dinle bu belki de son şansın.
Hasretten zevk alır oldum ölümüne imzaladı parmaklarım.
Dün gece yine bong yaptım hiç bir şey umrumda değil sanmışsın.
Rüyamda seni gördüm ve uyandım halbuki sen dün gece yanmıştın.
Hakkımı ver (ver) silahımı doldur, beni vur, herşeyi durdur.
Öyle sıcakki yanaklarım emin ol şu anda güneşimi dondurur
Odamı boğar yokluğun külleri üflüyorum sen yoksun diye.
Çırpınarak kurtulurum sanıyordum amma sana baktıkça battım dibe.


Kalbim kahrını çekmeye mahkum sigaramın dumanına sen diye bakıyorum.
Sensizlik o kadar zor ki sigarayı peşpeşe yakıyorum anlaa.
Elinden hiç bir şeymi gelmez be kadın resmine bakıyorum şu anda
Kendimi akrebe teslim ettim yaşıyorum öylece senle rüyamda.

Kendimi dağlara taşlara vursam karanfiller ölür ismini sorsam.
İsmimi sorsan çok kişi bilir ama keşke bitanesi içten olsa.
Sana sunsam kendimi kalbine salsam, yüzünü avuçlarıma alsam.
bilirmisin sen aşk deprem gibi her gece kalbimi ölümüne sarsan.

Mezem olsa dudakların alkole düşman olurdu dadaklarım.
Ben her birinde bir gün otururum senin uğradığın durakların.
Sensizliği meze yaptım ben düzen ve özenle ayıkladım.
Bir fırt çektim özleminden sarhoşum ama yine ayaktayım.

Blogger’ın en sevmediğim yanlarından biri oldukça basit olan yorum bölümüydü.Blogger geliştiricileri nihayet buna bir çözüm üretti ve yorumlara yanıt verme özelliğini duyurdu.

Eğer Blogger’ın kendi şablonlarından birini kullanıyorsanız ve yorumları yanıtlama özelliğini aktifleştirmek istiyorsanız, yapmanız gereken 2 adet ayar var.

1. Yorum Konumu: Gömülü


İlk olarak Blogger kumanda panelinize giriş yaparak Ayarlar > Yayınlar ve yorumlar > Yorum Konumu > Gömülü olarak işaretleyin.

2. Blog İçerik Takibine İzin Ver : Tüm


İkinci olarak yine kumanda panelinize giriş yaparak Ayarlar > Diğer > Blog İçerik Takibine İzin Ver > Tüm olarak işaretleyin.

 Şimdi yorum bölümünü kontrol ettiğinizde yorumların altına yanıtla seçeneğinin eklendiğini farkedeceksiniz.Artık yanıtla linkini kullanarak Wordpress’te olduğu gibi yorumlarar direk cevap verebileceksiniz.
 

Kendi Temamı Kullanıyorum.Yorumlara Yanıt Özelliğine Nasıl Geçebilirim? 

Bu özellik Bloggger’ın tüüm şablonlarına kullanılıyor ancak internetten indirdiğiniz farklı bir tema kullanıyorsanız yorumlara yanıt özelliği görünmeyebilir.Bunun için küçük bir kod değişikliği yapmanız gerekiyor.

Şablonunuzdan aşağıdaki kodları bulun.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>



O kodları şunlarla değiştirin.


<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'>
          <b:if cond='data:post.showThreadedComments'>
            <b:include data='post' name='threaded_comments'/>
          <b:else/>
            <b:include data='post' name='comments'/>
          </b:if>
        </b:if>
        <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
          <b:if cond='data:post.showThreadedComments'>
            <b:include data='post' name='threaded_comments'/>
          <b:else/>
            <b:include data='post' name='comments'/>
          </b:if>
        </b:if>


Bu işlemi yaptıktan sonra ne olur ne olmaz diye önizleme yapın temanın bozulup bozulmadığından emin olmak için... :)
DEMO OLARAK ;


Yanıtla buttonumuz hayırlı olsun iyi günler dilerim :)

 

İlgili Aramalar:Blogger eklentisi,blogger,blogger cevapla,blogger yorumlara cevap eklentisi
Merhaba arkadaşlar bu yazımda : "Sxe 13.0 not defteri hatası" çözümünü anlatacağım... Herkes'de en az günde 1 kere bu sorunla karşılaşıyor ve benimde canıma tak etti...Çözümünü sizlerle paylaşmak istedim...

Aşağıdaki dosyayı indirdikten sonra "hl.exe" yi Counter Strike'nin kurulu(C:\Program Files\valve) olduğu klasörün içine atıyoruz.

%100 sxe not defteri hatası çözümüdür.

 Dosya TC ile İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
LİNK YENİLENMİŞTİR 26.01.2013
İlgili Aramalar:sxe hatası,sxe not defteri hatası,sxe 12.0 hatası ,counter strike hatası,sxe kapatılıyor hatası çözümü

Zaman Tüneline Son 7 Gün !

Yazar:
 
Timeline için geri sayım başladı... Bildiğimiz gibi Facebook'un yeni özelliği olan Timeline artık tüm profiller için geçerli olacak...


Mark Zuckerberg kullanıcılarına 7 gün zaman tanıdı !

7 gün sonunda bütün profiller Timleline'a geçiş yapacak ve herkes birer Facebook CVye sahip olacak... Facebook hesabınız açıldığından bugüne kadar bütün paylaşımlarınız profilinizde gözükecek !



Timeline uygulamasına geçmek için tıklayınız.


İlgili Aramalar:facebook , zaman tüneli , timeline
Merhaba arkadaşlar bu yazımda herkesin ihtiyacı olan blog ping sitelerini paylaşacağım, vereceğim siteler kaliteli ping siteleridir.


Ping Siteleri Ne İşe Yarar ?



"Bir blogumuz veya bir websitemiz mi var ? " "Açtığımız konular indexlenmiyor mu ? " "Blogum çok geç indexleniyor" gibi soruları size sordurmamaya çalışıyor :)



Yani anlayacağımız hızlı index almamızı sağlıyor.


Ben aşağıdaki ping sitelerini kullanarak paylaştığım bir yazıyı 1 dakika içerisinde indexlenmesini sağlıyorum... Her blog yazarının kullanması gereken bir sistemdir.


Sağlıklı Ping Nasıl Olur ?


Pinglerden sağlıklı sonuç almak istiyorsanız günlük bloglama sayılarınızı hesaplayın, örneğin: Günde 6-8 arasında bloglama giriyorsanız pingletme zamanlarını bir günde iki işlemle bloglatın...


Ne kadar düzenli şekilde pingletme yaparsanız o kadar Google dostu oluruz...


Baş tacı 4 ping sitesi ;


Google amcanın verdiği ping hizmetiyle başlayalım ; Google Blog Ping
Ping-o-Matic!- kaliteli ve kolay kullanımlı bir ping sitesidir ; Ping-o-Matic!
Pingoat - kaliteli ve kesin sonuç veren diğer bir ping sitesidir ; Pingoat
Pingler - Pingler sayesinde kendi oluşturduğunuz bir ping site listesi varsa kolayca pinglettirebilirsiniz.Bildiğim kadarıyla günlük bir kere pingletebiliyoruz. ; Pingler

İlgili Aramalar: ping siteleri,hızlı index,blog ping listesi,blog ping siteleri,otomatik ping siteleri

Son sürümde ağırlıklı olarak güvenlik ve hız özelliklerini  geliştirdiğini anlatan Opera 11.61′deki genel değişikliklerin ana başlıkları arasında akıllı kişiselleştirmeler de bulunuyor.


Opera’da Sekme üzerine fare imlecini getirdiğinizde, bir önizleme ile o sayfanın içeriğini gösteriyor. Sekmeler yığınında da , bir yığın üzerine gelerek da sekmelerin bir önizlemesini gösteriyor ve kullanmak istediğiniz sekmeyi geçebiliyorsunuz. Kapatılan sekmeleri kurtarma konusunda ise sekme kitleme özelliği eklenmiş durumda.


Opera’nın  yeni sürümde kişiselleştirme geliştirmeleri yapılmış, tarayıcıya vereceğimiz komutlar için kendimiz klavye ve fare kısayolları ayarlayabiliyoruz.


Hız performansını bir üst seviyeye taşıdığını iddia eden OPERA bir dosya indirme yöneticisini de bünyesine dahil etmiş.


Dikkat dağılmasını engellemek için pop-up göstermeme seçeneklerini sunan  yeni Opera’da  güncel  teknolojilere entegre olabilmek için HTML 5 desteği, javascript motoru ve konum belirleme özellikleri eklenmiş durumda.


Yeni OPERA’da widgetlar ise diğer bir dikkat çekici konu.


Opera güvenlik seçeneklerini de kullanıcıların bankacılık işlemlerini kimlik avlarına takılmadan gerçekleştirebilmesi için geliştirdiğini duyurdu. Ziyaret edilen siteler hakkında uzun detaylı bilgiler vererek sitelerin güvenli olup olmadığı hakkında kullanıcıya fikir veren yeni Opera sürümü buradanindirilebilir.


Akıllı Tarama özelliğine vurgu yapılan Opera’nın yeni sürümü hakkında daha detaylı bilgi almak için Opera web sitesiniziyaret edebilirsiniz.


Kaynak ; sosyalmedya.co

İlgili Aramalar:opera new version,opera yeni sürümü,opera 11.61
Victorinox tarafından geliştirilen ve CES 2012′de sergilenen Swiss Army SSD adlı yeni çakının ucunda 1 TB kapasiteli parmak bellek yer alıyor! Normal çakılara kıyasla çok da farklı boyutlarda olmayan bu yeni modelde, kolay kullanım için parmak bellek kısmı çekilip çıkarılabiliyor.Victorinox açıklamasına göre Swiss Army SSD’nin eşsiz özelliklerinden biri dünyanın en ufak yüksek kapasiteli SSD’si olması. Özel teknoloji sayesinde USB 3.0 ve eSATA bağlantıları bir arada destekleniyor. Geriye dönük uyumla USB 2.0 desteği de hazır ama pek önerilmiyor. Üzerindeki Bi-Stable adlı ekran sayesinde logo ve kapasite gösterilebiliyor. 48 x 96 piksel LCD’deki logo kullanım dışında bile görünmeye devam ediyor.




1 TB Flash Bellek Özellikleri ve fiyatı ;
Otomatik yedekleme, 256-bit AES şifreleme ve senkronizasyon gibi özellikler sunuluyor. Sevindirici durumsa alt kapasite seçeneklerinin de olması. Ne de olsa 1 TB kapasiteli modelin 2000$ olan fiyatı herkese göre değil. 64 GB kapasiteli alt modelse 470$ olacak. Nisan ayında satışta olması bekleniyor.

İlgili Aramalar: 1 tb ,1tb flash bellek,1 telebayt flaş bellek

Microsoft Türkiye, KOBİ’lere yönelik ürünlere ağırlık vereceğini geçen yıl düzenlediği basın toplantısında açıklamıştı. Bu çerçevede Avea ile birlikte bir projeyi daha hayata geçiriyor ve ‘Hosted (Barındırma) CRM Projesi’ni sunuyor.
KOBİ’lere EmlakOfis ve CRMOfis adında iki farklı model sunan şirketler, ‘sıfır’ ilk yatırım maliyetiyle destek verme amacında olduklarını söylüyor.
EmlakOfis, emlakçılara bulut bilişim üzerinde hizmet verecek bir uygulama. Mobil ve sabit olarak yönetilebiliyor. Bu sistemle emlakçılar, yeni bir evin ve müşteri bilgilerini mobil ya da masaüstü cihazlarla sisteme yükleyebiliyor. Eşleşen müşteri ve ev bilgileri, emlak danışmanını uyararak, vakit kaybını önlüyor. Hizmeti dışarıdan almak isteyen emlakçılar yıllık 600 lira + KDV ödemesi gerekiyor. AveaBiz müşterileri ise bu hizmeti ücretsiz kullanabiliyor.
CRMOfis uygulaması ise her ölçekteki şirketin müşteri ilişkileri yönetimi için oluşturulan bir platform; ofisten yapılacak işlerin, mobil cihazlarla gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, 20 bin dolara edinilebilecek teknolojiyi, Avea müşterilerinin hiçbir ilk yatırım bedeli ödemeden kullanma fırsatına sahip olduğunu söylüyor.
Bu ürünlerin Türkiye’deki KOBİ’lere 2011’in trendi olan bulut bilişime daha kolay entegre olma fırsatı yaratabileceğini söyleyebiliriz. Şirketler böylece hem vakitten hem de nakitten tasarruf ediyor olacak.

1 TB Hafızalı Flash Bellek Çıktı !
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere facebook ve twitter de seo yapmayı anlatacağım...

İlk önce Facebook seo ile başlayalım ;

1-Facebook da seo yapmak çok basit arkadaşlar facebook'dan backlink almak istiyorsanız bir sayfa da fotoğraf paylaşarak foto açıklama yerine site adresinizi yazarak backlink alabilirsiniz...

2-Facebook RSS Graffiti ile RSS yi çekerek facebook sosyal medya optimizasyonu yapabiliriz..

Facebook RSS Graffiti Nasıl Yapılır ?

İlk önce bir facebook sayfası oluşturuyoruz... Sayfa oluşturmak için TIKLAYIN.

Sayfamızı oluşturduktan sonra , RSS Graffiti (>>>uygulamaya gitmek için tıkla) uygulamasına giriyoruz.

Uygulamaya girdikten sonra resimdeki işlemi yapıyoruz;


Yukarıdaki işlemi yaptıkdan sonra sıradaki işlemi yapıyoruz aşağıdaki resmdeki işlemi yapıyoruz;


Yukarıdaki işlemi yaptıkdan sonra " +Add Feed " buttonuna tıklıyoruz ve aşağıdaki işlemleri yapın ;


1 ve 2 işlemi yaptıktan sonra 3. işlemi yaparak yani SAVE buttonuna RSS Graffiti'yi bitiriyoruz.


Sıra Twitter ' e RSS yollamaya geldi

Twitter Feed adresine giriyoruz anasayfadaki Register Now buttonuna tıklıyoruz ve üyeliğimizi alıyoruz, onay maili gelmemektedir ama kullandığınız bir mail adresi girmenizi tavsiye ederim ve aşağıdaki işlemi gerçekleştiriyoruz;


Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra aşağıda ki CREATE SERVİCE ' ye tıklayarak kaydediyoruz ve aşağıdaki resme göz atıyoruz ;

Yukarıdaki işlemi bitirdikten sonra Twitter Feedimizi bitiriyoruz :)

Zorlandığınız bir işlem varsa yorum bırakarak yardım isteyebilirsiniz..

İlgili Aramalar:sosyal imleme,facebook,twitter feed,sosyal medya,smo,seo,seo ipuçları,seo tavsiyeleri
2012’nin ilk ayını bitirmek üzere olmamıza rağmen, geçtiğimiz senenin değerlendirmesini yapan farklı çalışmalar gelmeye devam ediyor.

‘En Karlı’, ‘En Başarılı’, ‘En Değerli‘, ‘Gelecek Vaat Eden’ şirketler listesi gibi tüketicilerin ve yatırımcıların ilgisini çeken bir diğer kategori de ‘En Yenilikçi Şirketler’ listesi.

En yetenekli şirketler dendiği zaman akla en başarılılar ve/ya en karlılar gelse de 2011 senesinin en yenilikçi on şirketine baktığımızda listede bulunan şirketlerin çoğunluğu seneyi zarar ederek kapatmış.

İşte size 2011 senesinin en yenilikçi on şirketi.
1.    IBM (International Business Machines Corp.)
 Yenilik (inovasyon) konusunda uzun süredir IBM’in eline kimse su dökemiyor. IBM 19 senedir üst üste en inovatif şirket olarak listenin ilk sırasında yer alıyor. Şirketin geçtiğimiz sene aldığı patent adedi 6180. Bu sayı listede yer alan bir kaç şirketin patent toplamına eşit. IBM’in 2011 senesi karı 14.8 milyar dolar ve son beş senede hisse sahiplerine kazandırdığı oran %80.
2.    Samsung Electronics Co. Ltd KR

‘Elektronik’ ve ‘Uzak Doğu’ denince akla Japon şirketler gelmesine rağmen bir Güney Kore şirketi olan Samsung, Uzak Doğu şirketlerinin başında yer alıyor. İnşaattan kimyasala, finanstan tüketici elektroniğine kadar teknolojinin girdiği hemen hemen tüm sektörlerde var olan Samsung, dünyanın en büyük 33.şirketi olarak operasyonlarına devam ediyor. Geçtiğimiz sene 13.7 milyar dolar kar eden şirketin 2012 senesindeki yatırım hedefi 41 milyar dolar. Bu arada Samsung, geçtiğimiz seneyi 4894 adet patent alarak kapattı.
3.    Canon K K JP
Japonya’nın en değerli beşinci şirketi, dünyanın da en değerli 141.şirketi olan Canon’un 2011 senesinde aldığı patentlerin adedi 2821. Geçtiğimiz sene üç milyar Dolar kar eden Canon, ne yazık ki son beş senede yatırımcılarına %50 kayıp yaşattı.
4.    Panasonic Corp. JP
2006 senesinden beri her yıl ortalama 2100 adet patent alan Panasonic, geçtiğimiz seneyi 2559 adet patentle kapattı. Patent alma konusunda son beş yıldır tutarlı bir grafik sergileyen şirketin finansal göstergeleri ise aşağı yönlü. Şirketin son beş sene içerisinde hisse fiyatları %75 oranında geriledi. Dünyanın en değerli 482. şirketi olan Panasonic, geçtiğimiz seneyi 1.1 milyar dolar zarar ile kapattı.
5.    Toshiba Corp. JP
Geçtiğimiz seneyi zararla kapatan bir diğer şirket de Toshiba. 2011 senesini 211 milyon dolar zarar ile kapatan şirket 2483 adet patentin sahibi oldu. Son beş sene içerisinde en çok patent alan 10 şirket arasında bulunan Toshiba’nın hisse senetlerinin değeri de bu dönemde %60 oranında geriledi.
6.    Microsoft Corp.
2010 senesinde 3094 adet, geçtiğimiz sene de 2311 adet patent alarak inovasyon konusunda ufak bir düşüş yaşayan Microsoft, geçen sene elde ettiği 20.6 milyar dolarlık kar ile dünyanın en karlı altıncı şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor.
7.    Sony Corp. JP
Tüketici elektroniği sektöründe en çok tanınan firmaların başında yer alan Sony, son zamanlarda hem finansal hem de operasyonel bir çok problem ile uğraşıyor. Son beş sene içerisinde değerinin dörtte üçünü kaybeden Sony, 2011 senesini 436 milyon dolar zararla kapattı. Geçtiğimiz sene 2286 adet patent alan Sony, dünyanın en değerli 456.şirketi olarak listede yer alıyor.
8.    Seiko Epson Corp. JR
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sadece Epson olarak bilinen Seiko Epson, 2011 senesini 1533 patent ile kapattı. LCD televizyon, kişisel bilgisayar ve yazıcı üreticisi olarak bilinen Epson son beş sene içerisinde Ar-Ge’sine ciddi miktarda yatırım yaparak her sene bir önceki seneye oranla daha çok adette patent almayı başardı. Son beş sene içerisinde Epson’un hisse değerinde %70’lik bir düşüş yaşanırken şirket geçtiğimiz seneyi 211 milyon dolar zararla kapattı.
9.    Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. TW
Bu ismi bir çoğumuz yeni duymuş olsa da, Taiwan’lı Hon Hai Precision şirketi 2011 senesini 60 milyar dolar ciro ve 1514 adet patent ile kapattı. Dünyanın en değerli şirketler sıralamasında 189. Sırada olan Hon Hai Precision’ın hisse değerleri son beş senede %63 geriledi.

10. Hitachi Ltd. JP
Japonya’nın en değerli 38., dünyanın en değerli 473.şirketi olan Hitachi on bir sektörde varlığını sürdürüyor. 2011 senesinde 1464 adet patent alan Hitachi, seneyi 96 milyar dolar ciro ve 1.1 milyar dolar zarar ile kapattı. Hitachi’nin hisse değerinde de son beş sene içerisinde %47.7’lik bir düşüş yaşandı.
İlgili Aramalar:en yenilikçi firmalar,girişimci firmalar
Merhaba blog okurlarım son zamanlarda web tasarımcı arkadaşların sıkca google amcada sosyal medya 
iconlarını araştırdıkları gözüme çarptı ve bu nedenle sizlere kaliteli sosyal medya iconlarını paylaşmak
istedim buyrun aşağıda resimleriyle birlikte indirme linki yer almaktadır. Güle güle kullanın...



Sosyal Medya İconları İndir(alternatif 1) : Hotfile den İNDİR
Sosyal Medya İconları İndir(alternatif 2) : DosyaTC den İNDİR

İlgili Aramalar:Sosyal medya iconları,facebook icon,twitter icon,digg icon,google icon,google buzz
Merhaba arkadaşlar VideoZer ve ViodeBB  SOPA tasarısından darbe almamak için film ve klipleri silmiş bulunmaktadır.

SOPA tasarısı gün geçtikçe korku salmaya başlıyor eğer bu SOPA tasarısı Türkiye ' ye vuracak olursa mp3,film indirme , online film izleme siteleri kapanacak gibime geliyor.

 VideoZer ve ViodeBB deki videolar silindi ve sonuçları ; ben size şöyle açıklamak istiyorum online film izletme sitelerinin %95 i bu siteler üzerinden video oynatmaktaydı ve videolar gidince bahsi geçen online film izletme sitelerinde bir çöküş yaşanacak gibime geliyor...

Bazı siteler biliyorum günlerce film uploadı yapıyorlardı... ve emeklerinin hepsi boşa gitti...


DP: SOPA Tasarısı çok büyük yaralar açacak böyle giderse....


Aranan kelimeler ; sopa tasarısı , sopa tasarısının etkileri , sopa tasarısı hangi siteleri etkileyecek
İlgili Aramalar: videozer kapatıldı,videobb kapatıldı,sopa tasarısı,sosyal medya

Mark Zuckerberg’i de kızdırdılar.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, son döneme damgasını vuran bu olaya sert tepki verdi.
Beklenen SOPA ve PIPA yasa tasarısı ile ABD başta olmak üzere tüm dünya internet ile ilgili değişiklikler olacak. Telif  hakkı konularına odaklanan yasa tasarısının internet özgürlüğünü ihlal ettiğini öne sürenGoogle ve Facebook gibi dev siteleri yasa tasarısına karşı çıkıyor.
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, “Kara Çarşamba” nın ardından yaptığı açıklamada internetten anlayan, bilinçli liderlere dünyanın ihtiyacı olduğunu söylerken, Facebook’un internette zarar vercek her yasaya karşı duracağını belirtti.
Dünyayı birbirine bağlayan interneti çok güçlü bir yapı olarak nitelendiren Mark Zuckerberg, internetin gelişimi üzerine vasat düşüncelerin yasalar yoluyla hataya geçirilmesine engel olmak için elinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
Merhaba arkadaşlar bugün size sosyal ağlar üzerinde malum Troll Bilimi adında bir akım çıktı bayağı güzel iş yapıyorlar insanın yüzünde tebessüm oluşturuyolar(her ne kadar bel altı olsada :D ).

Troll Biliminin yeni hedefi ; Arka Sokaklar ve Rıza Baba :)

Birkaç seçme resimlerle size bunları göstermek istiyorum :) ;





İlgili Aramalar: troll bilimi , troll bilimi rıza baba , rıza baba troll , rıza baba troll bilimi,rıza baba ve ekibi troll,trollolo,troll resimleri,troll videoları,troll oyuncakları


Google görsel arama sonuçlarındaki değişiklikle görsel aramanın hem tasarımını hem algoritmasını yavaş yavaş değiştirdiğini gösterdi. Görsel arama sonuçlarındaki yenilikler bu değişikliklerin göstergesi.
Google’ın yeni görsel aramasında aramaya yönelik sol tarafta farklıalternatifler sunuluyor. Bu alternatiflere tıklayarak sayfayı terk etmeden bize sunulan alternatiflere de bakmış oluyoruz.
Bu özellik şu an tüm kullanıcılar tarafından görülmese de ileriki günlerde herkesin kullanacağı belli.










SOPA NEDİR ?


Amerika da yürürlüğe girecek SOPA(Stop Online Piracy Act) yasasıyla, internet özgürlüğümüz kısıtlanmaya devam ediyor

İnternet sitelerinde satılan ürünlerden, kullanılan içeriklere, yayınlanan videolardan, bilgisayar oyunlarına kadar telif hakkı ve ticari marka kelimelerinin birlikte anılabileceği her unsuru etkileyebilecek halde hazırlanmış bir yasa tasarısı.
SOPA TASARISI HANGİ SİTELERİ EKLEYECEK ?
Başta Youtube , Facebook , Twitter gibi siteler olmakla beraber ; Wikipedia,oyun siteleri , sözlük siteleri(inci sözlük,uludağ sözlük gibi)ni etkileyecek gibi görünüyor.

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: 1.01.2012 - 1.02.2012.
Hit Adam Site Analiz