Microsoft ve Firefox İşbirliği: Bing'li Firefox

Yazar:



Microsoft, bir zamanların ezeli rakiplerinden Firefox ile iş birliği yaparak, ön tanımlı arama motoru Bing olan Firefox sürümü çıkarttı. Yeni Firefox’un başka farklı hiçbir özelliği yok.

Bundan birkaç sene önce Microsoft’un en büyük rakibi açık kaynak uygulamalardı. Ancak daha sonra Microsoft’un da açık kaynağa destek vermesiyle birlikte bu ikili arasındaki buzlar eridi ve rekabetin yerini, dayanışma aldı.

Bunun en yeni örneğini de Microsoft ve Mozilla iş birliği gösteriyor. Daha önce Internet Explorer yüzünden çeşitli mahkemeler açılan Microsoft, web tarayıcısı sektöründeki en önemli rakiplerinden Mozilla ile yeni bir anlaşma yaparak, ön tanımlı arama motoru Bing olan Firefox sürümlerinin çıkmasını sağlayacak.

Diğer Firefox sürümlerinden tamamen farklı olacak bu sürüm Firefox with Bing olarak adlandırılmış. Yapılan bu iş birliği birçok kullanıcı için gereksiz gelebilir. Çünkü Firefox ile Bing arama motorunu kullanmak zaten kolay bir şekilde yapılabiliyor. Gerekli eklenti ya da arama motoru çubuğunu eklemek çok basit.

Kaynak: Shiftdelete.net

1 yorum → "Microsoft ve Firefox İşbirliği: Bing'li Firefox"

lefiero
25 Kasım 2011 08:31

firefox uçtu yaa :)

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Microsoft ve Firefox İşbirliği: Bing'li Firefox.
Hit Adam Site Analiz