Sigara ömürden en az 5 yıl çalıyor

Yazar:

WASHINGTON - ABD Sağlık Bakanlığına bağlı bir kuruluşta görevli doktor Lisa Schwart tarafından yürütülen ve Amerikan Kanser Enstitüsünce yayınlanan araştırmaya göre, sigara içen erkekler arasında 60 yaşından sonra akciğer kanserinden ölme riski, kalp-damar hastalıklarından ölme ihtimalinden daha yüksek. Buna mukabil, sigara içmemiş erkeklerin hangi yaşta olurlarsa olsunlar, kalp-damar hastalığından ölme ihtimali; akciğer, kalın barsak veya prostat kanserinden ölme ihtimalinden daha fazla.

Araştırmaya göre, sigara tiryakisi erkeklerin prostat ve kalın barsak kanserinden ölme ihtimali de 10 kat artıyor.

Kadınlarda ise sigara içenler arasında akciğer kanseri veya kalp-damar hastalıklarından ölme riski, 40 yaşına kadar meme kanserinden ölme ihtimalinden çok daha yüksek. Sigara içmeyen kadınlar arasında ise kalp-damar rahatsızlıklarından ölme riski, 60 yaşına kadar meme kanserinden ölme riskine eşit.

Araştırma, hangi yaşta ve hangi nedenden olursa olsun, erkeklerin ölüm riskinin kadınlarınkinden biraz daha yüksek olduğunu da gösterdi.

1 yorum → "Sigara ömürden en az 5 yıl çalıyor"

Cevher Blog
23 Aralık 2011 16:04

hiç ıcmedım basladim ıcmemde sigara içen kisiden uzaklasıyom ama carsida yururken ıcenlerede baya gıcık oluyorum arkasindaki insanı dusunmeden tutturuyor neyse lutfen içenler zararlarini bıldıkları halde kendilerini bile bile yok etmesinler baska ugraslar versinler kendilerini...

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Sigara ömürden en az 5 yıl çalıyor.
Hit Adam Site Analiz