Başarılı bir site sahibi olmak , tek bir düşünce üzerine yoğunlaşmak

Yazar:

Merhaba arkadaşlar bu yazımda bir çok website sahibinin düştüğü çelişkiye değineyeceğim...

Peki nedir bu çelişki ?

Aramızda birçok kişi bu olaylarla karşı karşıya kalıyor ben kendimden örnek vereyim ; 2007 yıllarında genel forumlarla uğraşıyordum arkadaşlarla ilk olarak forumfavori yi açtık pagerankını 5 e kadar çıkarttık okul,ders,lise,üniversite düşünceleri aklımızı kurcaladı ve bıraktık forum işlerini...2008 yılının sonlarına doğru baktım ortalıkda iş yapacak şekilde bir knight online private server tanıtım sitesi yoktu... Dedim gelin bu işi yapalım... ve siteyi açtık pvp alemine yenilikler kattık hep özgün olduk. Hile hurda çalma gibi bir nedenden dolayı yaptıklarımız gündeme hiçbir zaman düşmedi. Her neyse etrafımda arkadaşlarım soruyordu "Nasıl bukadar başarılı oluyorsunuz" diye.. Bende hep diyordum " Daldan dala atlamıyoruz bir ufuk çizdik ona doğru ilerliyoruz"cevabını veriyordum... Pek anlamasalarda nedemek istediğimi "iyi bakalım" deyip geçiştiriyorlardı.

Her gece kafamı yastığa koyduğumda yeni site projeleri aklıma geliyordu.

Kendi kendime diyorum "şu konulu siteyi açsam şöyle bi tasarım yapsak şu sistemi kullansam güzel bir seo ile en fazla 6 aya kadar site oturur ve hit gelmeye başlar.."  sonra içimden bir ses diyor ki "daldan dala atlama Mustafa" o zaman diyorum "tamam" ve 2011 yılının son aylarına kadar bu fikrimden hiç vazgeçmedim siteyi sattık ve şuan bu blogda yazarlık yapmaktayım...

Uzun lafın kısası "Sitenize sahip çıkın farklı projeleri daha sonra yaparsınız"

Benle bu işe başlayan birçok arkadaşım yörüngelerinin dışına çıktılar yeni projeler ürettiler hepsinin sonu hüsran oldu. Biz ekip olarak tek bir projeyle çok çok üst noktalara geldik ve halen izlerimizde o üst noktalarda durmaktadır :)


Zaten insan bi süre sonra sıkılıyor...

Bir süre sonra sıkılmalar oluyor tabi... Aylarca aynı proje üstünde çalışmalar yapıyorsunuz farklı birşey istiyor insan aklına yeni düşünceler geliyor işte bu sırada aklınıza yukarıda bahsettiklerim gelsin daldan dala atlarsan illaki bir dal çürük çıkar ve yere düşmenize neden olur...

Projenizi belirleyin ve kulağınıza pamuk tıkayın....
İlk knight online üzerine bir proje gerçekleştirdim. Aradan 3 ay geçti arkadaşlarım öneriler sunmaya başladılar " Mustafa yeni bir oyun çıkmış bunun üstüne yoğunlaş  getirisi iyi olur " gibisinden ben bu önerilere "Düşünürüz,bakarız,hallederiz" gibisinden cevaplar verdim yoluma devam ettim ve sonuçlarındanda gayet mutluyum..

Özet geçecek olursak başarılı ve kaliteli sitenin altında hep sabırlı birer webmaster bulunmaktadır.Aslında SEO'nun altında bu bahsettiklerim yatmaktadır :)

Yazı biraz uzun oldu ama ikileme düşen webmaster arkadaşlar için bir yol çizmelerine yardımcı olacağına inanıyorum... :)
İlgili Aramalar:site nasıl yapılır,başarılı websitesi,blog yazarlığı nedir,blog nasıl yazılır,blog nasıl kurulur,webmaster

1 yorum → "Başarılı bir site sahibi olmak , tek bir düşünce üzerine yoğunlaşmak"

Ali - Spacely
11 Şubat 2012 02:50

dediğin gibi daldan dala atlamak ile bir başarı elde edilemez

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Başarılı bir site sahibi olmak , tek bir düşünce üzerine yoğunlaşmak.
Hit Adam Site Analiz