Hızlı index almak için ipuçları ; Özgünlük - İmleme - Backlink

Yazar:

Merhaba arkadaşlar daha önce hızlı index almak için bir kaç ipucu vermiştim bu ipuçlarına yenilerini eklemek istiyorum... Biraz uzun olabilir yazı gerekli konulardan bahsedeceğim laf salatası olmayacaktır tamamını okumanızı tavsiye ederim :)

Önceki yazımda alt yapımızı oluşturduk bu yazımda ise faaliyete geçeceğiz;

Özgünlük şart !


Google amcada önceki yazımdaki uygulamaları yaparak index alabiliriz ama aldığımız yazıyı google'de arattığımızda 2. 3. sayfalarda çıkarsak bu indexlenmenin hiçbir faydası olmaz bize... Peki googlede ilk sayfada çıkmak neler yapacağız  ? İlk önce özgün olacağız emek hırsızlığı yapmayacağız ! Uslûbumuzu oldukça düzgün kullanarak yazılarımızı gireceğiz... Google özgünlüğü sever hangimiz sevmeyiz ki ?










Sosyal İmleme Kullanacağız !


Sosyal imleme hızlı index almaktaki en büyük faktörlerden birisidir."Sosyal imleme nedir?" diye bir soru soracak olursanız cevabını kısaca şöyle vereyim : İngilizce terim olarak social bookmarking olarak geçmekte, web sitenizde ki veya blogunuzdaki yazıları,fotoğrafları,videoları sosyal ağlar aracılığıyla internet kullanıcılarına duyurmaktır. 

Sosyal imleme sadece hızlı index almaya yaramıyor sitenizin google'nin gözünde büyütüyor ve sitenize ziyaretci çekmenize yarıyor.


Başlangıç olarak buradaki yazımla 2 adet sosyal imleme yapalım başlangıç için önümüzdeki yazılarımda sosyal imleme sitelerinin bir listesini oluşturacağım :)




Backlink Çalışması Yapacağız !



Backlink çalışması sitenizin; hızlı indexlenmesine,google pagerank değeri almasına ve kelime bazlı seoda sizi üst sıralara yerleştirmenize yarar..



 Backlink çalışması yaparken nelere dikkat etmeliyiz ?
Sitemizi yeni açtıysak başlangıçta backlink çalışması yapmanızı önermiyorum google'nin gözünde spam site durumuna düşmenize neden olacaktır.



Birçok webmasterin sıkça düştüğü hatalardan bazıları ; backlinke abanıyorlar gereğinden fazlasıyla backlink çalışması yapıyorlar ve sandboxa düşüyorlar...Biz bu hataya düşmeyeceğiz tabiki kaliteli ve gerekli sayıda backlink alacağız. Backlink alırken aldığınız sitenin içeriği sizin sitenizle aynı olmasına özen gösterin.. Eğer karşılıklı backlink çalışması yaparsanız çapraz backlink çalışmanız daha faydalı olacaktır.



Webmasterlerin düştüğü diğer hata ise ; blog ve profil  backlink hatası... Bu sistemi bazı programlar yapıyor ve programla yapılan blog ve profil backlink sitenizi spama çeviriyor ! Size tavsiyem temiz bir kaç imleme sitesi bularak ayda 1 kez anasayfanızı imleme sitelerine gönderin !


DP: Yaptığımız bu işlemlerle sitemiz hızlı index alıyorsa bu google botlarının sitenizi sevmiş olmasıdır. Bu durum sizi daha da iştahlandıracak ve yeni yazılar yazmak için klavyenizi çürütmenize neden olacaktır :)



Bu yazım buraya kadar arkadaşlar diğer yazılarımda görüşmek üzere :)


İlgili Aramalar:hızlı index,sitem index almıyor,hızlı indexleme yöntemleri,backlink çalışması,sağlıklı backlink,sosyal imleme

7 yorum → "Hızlı index almak için ipuçları ; Özgünlük - İmleme - Backlink"

KeremArat
31 Ocak 2012 15:07

Yararlı bir yazı olmuş , teşekkürelr :)

Muhamemt Cihat BÜRCÜ
31 Ocak 2012 15:46

2 seferdir yazılarınıza denk geliyorum, çok yararlı şeyler yazıyorsun sizi daha dikkatli izleyeceğim:) Yazı için teşekkürler..

ByPowerfuL
2 Şubat 2012 21:22

ben teşekkür ederim :)

ByPowerfuL
2 Şubat 2012 21:23

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam :) takip edildiğimi bilmek sevindirici :)

renny
26 Haziran 2012 08:20

teşekkür ediyorum dediklerinizi dikkate alarak bloguma özen göstermeye çalışacağım.

Teknoloji Manya
10 Mart 2013 07:38

Güzel bir paylaşım teşekkürler. Yaklaşık 1 ay kadar süre önce en geç 5 dk da index alıyorduk daha sonra Bloggers, Digg, StumblueUpon, Reddit gibi imleme sitelerini kullanmaya başladık.

Ancak bir şeyler ters gitmeye başladı yazılarımız önce bu hesaplara düşünce Google da önce onları indexe aldı blogumuz ise sonra indexlendi.

Sonrası ise daha kötü..! saatlerce sürüyor artık index almamız. Acaba Google orijinal yazıyı önce oralarda gördüğü için bizi kopyacı spammer mı sanıyor?

Sinir bozan bir durum indeximizi geri ver guugıııl :D

Adsız
17 Mart 2013 15:49

Merhaba,
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgilere teşekkürler, elinize sağlık.

Birşey sormak istiyorum, bir web sitem var diyelim ki ve bu site dinamik değil, html üzerinde yapılmış ve güncellemeler FTP üzerinden yapılıyor, aynı yada yeni html sayfalarıyla sayfa içi ilişkilendirmeler yaparak ftp üzerinden upload ile mevcutlarını eziyorum. Bu da wordpress de post atmak kadar etkili midir? yada etkili olur mu sizce? bu dediklerinizi aynı şekilde yaptığımda ben aynı etkileri görür müyüm? Benim sitem google da indexlenir ve ilgili kelimelerde google da yükselişe geçer mi?

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Hızlı index almak için ipuçları ; Özgünlük - İmleme - Backlink.
Hit Adam Site Analiz