Dünyanın En Zengin 10 Teknoloji Adamı!

Yazar:

Bloomberg tarafından açıklanan, teknoloji dünyasının en zengin isimleri listesinde Bill Gates, Microsoft'un yaşadığı kan kaybına rağmen halen açık farkla lider görünüyor. IBM ve Apple CEO'larının listede yer almaması ise şaşırtıcı bir gelişme.

İşte teknoloji sektörünün en zengin adamları ve servetleri:

1. Bill Gates, (Microsoft'un Kurucusu) 61.3 Milyar Dolar



Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates lükse bir hayli düşkün. Zira evinin büyüklüğü 5000 m2 ve evinde ünlü ressam Da Vinci'nin el yazma kitaplarını bulunduruyor. Gates, saniyede 250 dolar kazanıyor.

2. Larry Ellison, (Oracle CEO) 37.9 Milyar Dolar



Oracle'ın kurucusu ve CEO'su dolar milyarderi Ellison, Bill Gates'in en büyük rakiplerinden biri. Savaş uçakları ve atlara olan ilgisiyle ünlü işadamı, bugünlerde moleküler biyoloji ile ilgileniyor.
 
3. Mark Zuckerberg, (Facebook CEO) 21 Milyar Dolar



Harvard Üniversitesi'nin veri tabanını hack'leyen ve disipline verilen Zuckerberg, okulu bıraktıktan sonra Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak amacıyla Facebook'u kurdu. Günümüzde dünyanın en genç milyarderi olarak görülüyor.

4. Larry Page, (Google CEO) 18.7 Milyar Dolar



İnternet arama motoru Google'ın temel algoritmalarının geliştiricisi ve Sergey Brin ile birlikte Google şirketinin kurucusudur. Hâlâ Google şirketinin yönetim kurulu başkanı konumundadır.


5. Sergey Brin, (Google Kurucu Ortağı), 18.7 Milyar Dolar



Stanford Üniversitesi'nde doktora yaparken, arkadaşı Larry Page ile birlikte Google arama motorunu kuran Brin, mütevazi bir yaşamı tercih ederek halen küçük bir evde oturuyor. 18.7 milyar dolarlık bir servete sahip olan Brin, orta standartta bir otomobil kullanıyor.
 

6. Azim Premji, (Wipro Kurucu Ortağı) 18.5 Milyar Dolar



Wipro, önde gelen enerji firmalarına IT alanında çözüm ortaklığı sağlayan dünyanın en büyük kuruluşlarından biri. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşen Premji, ülkemizde de büyük yatırımlar yapmayı planlıyor.


7. Jeff Bazos, (Amazon CEO) 17.2 Milyar Dolar



1994'de evinin garajında eski dergilerini internetten satmak için kurduğu amazon.com, bugün dünyanın en büyük sanal alışveriş sitelerinden biri oldu.


8. Steve Ballmer, (Microsoft CEO) 15.3 Milyar Dolar



Microsoft'un 1986'daki 1.0 reklamının ekran yüzü ve Microsoft'un 2000 yılından beri yönetim kurulu başkanı olan Yahudi asıllı Amerikalı işadamı. 2009 yılında Bill Gates'in yerini aldı ve şu anda da Microsoft'un CEO'su konumunda yer alıyor.

9. Michael Dell, (Dell CEO) 14.9 Milyar Dolar



Henüz 19 yaşındayken kurduğu şirket, şu an yılda 37 milyon adet bilgisayar satarak 49 milyar dolarlık ciro yapıyor.

10. Paul Allen, (Microsoft Kurucu Ortağı) 14.8 Milyar Dolar



1975′te Bill Gates ile birlikte Microsoft'u kuran Paul Allen, aynı zamanda NBA'deki Portland Trail Blazers takımının sahibi.

İlgili Aramalar:dünyanın en zengin adamı , dünyanın en zenginleri,dünya zenginleri,dünyanın en zengin hisse sahipleri

1 yorum → "Dünyanın En Zengin 10 Teknoloji Adamı!"

immunat
9 Nisan 2012 04:32

ceo'lar da en az patronlar kadar zengin

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Dünyanın En Zengin 10 Teknoloji Adamı!.
Hit Adam Site Analiz