Facebook Ödeme Hizmetlerinde İki Önemli Yenilik

Yazar:

Facebook halka arzının ardından yatırımcılarına yaşattığı hayal kırıklığının etkilerini ortadan kaldırmak ve ortaklarını canlı tutmak için gelir modelini geliştirmeye yönelik bir politika izliyor. Diğer yandan Google’ın reklam gelirlerinde Facebook’un oldukça önünde olması şirketi yeni servisler üretmeye zorluyor.
Dün Geliştirici Blogu’ndan bir açıklama yayınlayan Facebook, ödeme hizmetleriyle ilgili iki yeni güncelleme yaptığını duyurdu. Uygulama geliştiricilere yönelik yapılan güncellemeler sayesinde bundan böyle abonelik ile gelir elde edilebilecek ve ödemelerde yerel para birimleri kullanılabilecek.
Facebook’taki iş modeline yeni bir alternatif oluşturacak abonelik sistemi Temmuz ayından itibaren kullanıma sunulacak. Bu sayede Facebook’ta yinelenen bir gelir akışı sağlanarak  güncel içerik veya aylık premium özellikler oluşturulabilecek. Şu anda KIXEYE ve Zynga gibi geliştiriciler tarafından test edilen abonelik sistemi hakkında detaylı birbilgi sayfası ve ilgilenenler için bir ön kayıt sayfası bulunuyor.
Bilindiği gibi Facebook kullanıcılarına bugüne kadar ödeme birimi esnekliği sunmuyordu. Facebook Credits her ne kadar ticareti kolaylaştıran bir hizmet gibi görünse de zorunluluğun kaldırılması uygulama geliştiricilerin elini rahatlatacağı kesin. Uygulama geliştiricilerinin yerel para birimlerini kullanabilmesinin yanı sıra Facebook uyguladığı %30 komisyonu almaya devam edecek.
Facebook’ta yerel para birimleri ile ödeme yapılabilmesi muhtemelen sosyal ağdaki satın alma deneyimini daha basitleştirecek ve daha fazla esneklik sağlayacaktır. Bunun aynı zamanda Facebook’u daha küresel bir kitleye ulaştıracağını söylemek de mümkün.

İlgili Aramalar:facebook,facebook ödeme,facebok kredi,facebok kredi ödeme,facebook kredi alma

1 yorum → "Facebook Ödeme Hizmetlerinde İki Önemli Yenilik"

iyinet
21 Haziran 2012 02:02

Facebook bu aralar eskisinden daha kararlı devam ediyor, bakalım ilerleyen günlerde neler olur.

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Facebook Ödeme Hizmetlerinde İki Önemli Yenilik.
Hit Adam Site Analiz