Sosyal İmleme ve Sonrası

Yazar:



 Merhaba arkadaşlar uzun süredir blogumda seo makaleleri yazmıyordum bu aralar arkadaşlarımın çok sorduğu bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Bana yöneltilen sorular şu oluyor " Sağlıklı imleme nasıl olur ? , İmleme sitesinde nelere dikkat etmeliyim ? , İmleme sonrası neler yapmalıyım ? "

Soruları tek tek cevaplamak istiyorum biraz uzun bir makale olabilir :)

İmleme sitesinde nelere dikkat etmeliyim ?

İmleme sitesinin içeriği çok önemlidir. İçeriğinde ne tür sitelerin imlendiğini kesinlikle incelemelisiniz. Warez,ad*lt,mp3 indirme gibi sitelerin imlendiği bir sitede sosyal medya , kişisel blog ne bileyim sağlık sitelerini imletmek doğru olmaz.

Sağlıklı imleme nasıl olur ?

Sağlıklı imlemeden kasıt şudur ; Genellikle bakıyorum imleme sitelerinde paylaşımcılar sitesinin sadece anasayfasını imletip çıkıyorlar , imleme esnasında açıklama alanına başlığın ayınısı yazıp imletiyorlar bunlar yanlış yöntemler. Doğrusu nedir ? diye soracak olursanız tecrübelerime güvenerek şu cevabı vermek istiyorum ;
              " Evet bir sitenin anasayfası imletilebilir fakat varsa alt sayfaları,kategorileri,günlük girilen yazıları,aylık arşivi de imletilmedir. İmleme yapılırken açıklama imlediğiniz sayfanın ne hakkında olduğunu 3-5 cümleyle açıklamalınız size her türlü güzel getirisi olacaktır. "

İmleme sonrası neler yapmalıyım ?

Web sitemizi imlettik fakat sonrası da var fakat kişiye göre gereksiz olarak görülsede imlettiğiniz sayfaları pinglemeniz gerekmektedir. Bu yönlü sorularda geldi bana sitemi imlettim fakat bir işe yaramıyor gibisinden. Arkadaşlar web sitenizi imlettikten sonra kesinlikle imlettiğiniz sayfaları pinglemenizi öneririm. Bu sizin bir kaç dakika daha fazla sürenizi alabilir fakat sizin için bir kaç dakikadan daha önemli sonuçlar vereceğinden eminim.

Ping konusunda size pingdevice.com toplu ping sistemiyle yardımcı olacaktır. Daha fazla ve kaliteli ping siteleri için bu yazımı okuyunuz. 


Sizinde sormak istediğiniz konu varsa bu başlık altından yorum atabilirsiniz. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.


İlgili Aramalar:sosyal imleme,sosyal imleme nedir,imleme nedir,imleme nasıl yapılmalıdır,imleme nasıl yapılır,imleme yapılırken dikkat edilecekler

6 yorum → "Sosyal İmleme ve Sonrası"

Adsız
18 Ekim 2012 00:22

fuub da yazınızı okudum oldukça yararlı ve faydalı buldum teşekkür ederim. Ancak pingleme işlemini neden yapmamız gerek

ByPowerfuL
18 Ekim 2012 01:57

@Şahin SAZ öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Belki wiki işlerini araştırmışsınızdır. Wiki tanıtımı yapıldıktan sonra wiki listesi pinglendirilir. Çünkü google ve diğer arama motorları tarafından indexlensin diye. Bizde bunu sosyal imleme işleminde de yapmalıyız ki imlediğimiz konumuzun indexlenmesini hızlandıralım.

Adsız
24 Ekim 2012 11:26

imleme siteleri verirmisin kaliteli olanlarından?

Adsız
7 Ocak 2013 10:47

güzel bilgiler tesekkurler bide ben sey soracagım yabancı ımleme sıtelerıne turkce sıtelerımızı ımletırsek sıkıntı olmaz mı

seo
9 Şubat 2013 09:56

Yazılarınızı beğeniyle takip ediyorum. Yine seo için çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Saygılar...

ByPowerfuL
11 Şubat 2013 04:23

Çok teşekkürederim hocam , herzaman kaliteli bilgiler vermeye devam :)

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Sosyal İmleme ve Sonrası.
Hit Adam Site Analiz