Sosyal Medya ve Webmasterların İzledikleri Yollar

Yazar:

Sosyal medyanın gelişimi ve websitelerinin sosyal medya kanallarında aktifliğinin getirisi konusu son aylarda SEO gündeminde kendinden oldukça söz ettirmektedir. Sosyal medya kanallarında webmasterlar web sitelerini aktif medyayı kullanarak sitelerini geniş kitlelere yaymaktalar. Bu kitleyi facebook,twitter,friendfeed,youtube gibi sosyal medya kanallarını kullanarak yakalamaktalar.

Webmasterlar geniş kitlelere ulaşmak için sosyal medya kanallarında web sitelerinin içeriğine uygun sayfalar,profiller oluşturmaktalar. Politikasını ve sosyal medya alanında uzmanlığını düzenli şekilde işleyen webmasterlar sosyal medya kanallarında isimlerinden oldukça bahsettirmekteler. Sosyal medya kanallarını kullanan sürekli takipçiler aralarında gündemde olan olayları etkileşim halinde birbirleriyle paylaşarak bu gelişime katkıda bulunuyorlar.


Webmasterlar sosyal medya kanallarında isimlerinden söz ettirebilmek için izledikleri yolları ince eleyip sık dokuyorlar. Politikalarını kullanıcının dikkatini çekecek şekilde işleyişe koyuyorlar.

Sosyal medya kanallarında aktifliğinizi attırabilmek için güncel konuları yaratıcı fikirlerinizle pekiştirerek kullanıcılara sunmalısınız. Güncel konuları özel fotoğraflar,videolar hazırlayarak kullanıcının dikkatini çekmelisiniz. Bilindiği üzere kullanıcılar yaratıcı fikirlere daha sıcak baktıkları için paylaşımlarınızın kitlesi genişleyecek ve websiteniz sosyal medya kanallarında yankı uyandıracaktır.

Örnek olarak Yemeksepeti.com'un Gangnam Style  parçasının üzerine yapmış olduğu çalışma gösterilebilir.


İlgili Aramalar:sosyal medya kanalları,sosyal medyada aktif olmak,sosyal medya araçlarını nasıl kullanılır

2 yorum → "Sosyal Medya ve Webmasterların İzledikleri Yollar"

AMK
2 Kasım 2012 01:35

sepet style :) bu güzel

Adsız
3 Kasım 2012 04:17

sosyal medya kanallarında firmaların oldukça etkisi yüksek ... Bu etkiyi insanların bu kanalları oldukça yoğun kullanmasıyla denklemlestirilebilir , yazdığınız makaleleri keyifle okuyorum iletişim adresinize bir mail gönderdim :) kolay gelsin

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Sosyal Medya ve Webmasterların İzledikleri Yollar.
Hit Adam Site Analiz