Teknolojinin hayatımızdaki yeri

Yazar:

 Teknolojinin hayatımızdaki yeri
20 Yıl öncesine kadar teknolojik gelişmeler pek birşey ifade etmezken 20.yy a girdiğimizde hayatımızın büyük bir kısmını ele geçirdi. Tüm sektörlerde teknoloji büyük yarar sağladı. Ve bu teknoloji yerinde saymadan kendini bir adım daha ileriye taşıyarak gelişiyor.Filmlerde gördüğümüz robotlar dünyayı ele geçirek olayı olmasa bile yardımcılarımız onlar olacak.Tabi bizim ülkemizde teknoloji çılgınlığı hat safhada, yeni çıkan telefon, laptop, kamera bende olsun, bir düşük modelini sat gitsin mantığı ülkemizin olduğu yerde saymasına sebeb oluyor. Bizimde yeni çağa ayak uydurup onlara hemen yetişemesek de yinede bir yerden başlayıp teknolojik alanlarda kendi türk yazılımlarını,robotlarını, kısacası teknolojik aletlerini yapabilen bir seviyede olmamız gerekir ilerde bu çok güç ve ayrıca çok çok geç kalınmış olacak.

Teknolojinin insan yaşamında yeri oldukça fazladır. İnsan oğlunun bir gün içerisinde en az 20 adet teknolojik aletle haşır neşir olduğunu biliyor muydunuz ? Bunların başında herkesin sık sık kullandığı cep telefonu gelmektedir. İletişim teknolojisi o kadar gelişti ki dünyanın diğer ucundaki yakınlarımızla yada iş hayatımızdaki kişilerle anında görüşmeler yapabiliyoruz. Özlediğimiz kişileri telefonlara gelen 3G özelliğiyle anında görüşmeler yapabiliyoruz. Son 3-4 yıldır yeni moda akıllı telefonlar üretilmeye başladı. Bunların başında android işlemcili telefonlar gelmekte. Andorid işlemcili telefonların diğerlerine göre işlevselliği oldukça yüksek , gereksinim duyduğunuz bir uygulamayı anında android uygulamalarında bulabilmekteyiz.

Teknoloji denince akla gelen ilk olgu biligisayar teknolojisi olsa gerek. Bilgisayar teknolojisi o kadar gelişti ki bir oda büyüklüğündeki bilgisayarlar 4 KG ağırlğında bir cihaza dönüştü. Labtoplar , tablet bilgisayarlar teknolojinin yararlı meyveleri olsa gerek her alanda kullanılmakta. Örneğin bir tasarımcıyı ele alalım. Tasarımcımız yolda yürürken bir temayı kafasında oluşturabiliyor. Etrafındaki nesnelerden yola çıkarak detayları anında tasarıma dökmesini sağlayan tablet bilgisayarlar yapıldı. Tasarımcımız kafasında oluşturduğu temayı unutmadan ve istediği gibi tasarımına dökme olanağı sağladı. Teknoloji insan hayatında oldukça yüksek bir konuma sahip bakalım daha ne kadar gelişecek.
İlgili Aramalar:teknoloji,teknoloji gelişimi , akıllı telefon , android , androd işlemcili telefon

0 yorum → "Teknolojinin hayatımızdaki yeri"

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Teknolojinin hayatımızdaki yeri.
Hit Adam Site Analiz