Türk Kızılayı Deprem Zedeleri Yanlız Bırakmıyor

Yazar:

Türk Kızılayı Depremzedeleri Yalnız Bırakmıyor
 
Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı’nın 123 kişilik uzman ekibi deprem bölgesine ulaştı. Yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu çalışmaları devam ediyor. Türk Kızılayı, bölgeye sürekli çadır ve battaniye sevk ediliyor. Bölgeye gönderilen çadır sayısı 12.891’e, battaniye sayısı 25.229’a ulaştı.
Depremin ardından acil olarak harekete geçen Türk Kızılayı’nın ülke geneline yayılmış lojistik merkezlerinden bölgeye 12.891 çadır, 8 toplu barınma çadırı, 25.229 battaniye, 3.812 katalitik soba, 2000 adet 12 kiloluk tüp, 1.719 mutfak seti, 1.000 ceset torbası, 1120 gıda kolisi, 27.575 içme suyu, 13.075 ekmek, 27.824 kumanya ve 100 ton gıda malzemesinin büyük bölümü bölgeye ulaştı. Bölgeye 1 adet mobil fırın ve 21 seyyar mutfak gönderildi, Türk Kızılayı’nın Van’daki aşevi de afetzedeler için yemek çıkarıyor. İhtiyaç duyulacak ek malzemenin bölgeye ulaştırılması için de tüm hazırlıklar tamamlandı.

"Türk Kızılayı’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, 168 Bağış ve İletişim Hattını arayabilirler."
Çadır Kent Kurulumu Devam Ediyor
Van’ın Erciş ilçesine ulaşan ilk çadırların da kurulumuna hızla başlandı. Erciş stadyum alanında ve Van-Erciş yolunda iki çadır kent oluşturuldu. Van’a gönderilen çadırlar bölgeye ulaştıkça kurulumuna başlanan çadır kentlere eklenecek.
Mevsim koşulları da göz önünde bulundurularak bölgeye 4 mevsim kullanıma uygun Türk Tipi çadırlar gönderildi. 14 metrekarelik çadırların içerisinde katalitik soba yakılabiliyor, çadırlar dışarının soğuğunu içeriye sokmadığı gibi içerinin ısısını da koruyor. Ayrıca çadırların su geçirmezlik özellikleri de bulunuyor.
Depremzedelere Psikososyal Destek
Depremden etkilenen vatandaşlarımıza psikososyal destek vermek üzere Türk Kızılayı’nın uzman psikologları bölgede görevlendirildi. Türk Kızılayı’nın psikologları Van’da yaşanan depremin başlangıcından itibaren alanda özellikle çocukların yaşadıkları travmayı daha kolay atlatabilmelerini sağlayabilmek amacıyla psikososyal destek çalışmalarını yürütecek.
Bölgedeki Hastanelerle İrtibat Sağlandı
Depremin meydana geldiği bölgeye yakın olan Türk Kızılayı Kan Merkezleri’nden yaralılar için gerekli kan ürünleri ilgili hastanelere ulaştırılıyor. İlk etapta sağlık kurumlarına Erzurum, İzmir ve Ankara Bölge Kan Merkezleri’nden toplam 1.500 ünite kan gönderildi. Gönderilen kanların içinde negatif kan sıkıntısı bulunmuyor. Türk Kızılayı stoklarında hazır bulunan muhtelif kan gruplarından 18.000 ünite kan da ihtiyaçlar doğrultusunda hazır olarak bekletiliyor.
Bölgedeki tüm hastaneler ile iletişim haline geçilerek her türlü kan ürünü ihtiyaçlarının karşılanacağı bilgisi verildi. Bölgeye en yakın konumda olan Van ve Erzurum Bölge Kan Merkezi’nde hazır bulunan 3000 ünite kan da ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili hastanelere gönderilecek.
Türk Kızılayı Bağış Yöntemleri
SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e 5 TL karşılığında boş mesaj
Banka: Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı
İnternet: www.kizilay.org.tr
Telefon: 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı
PTT: 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki ve Tüm Kızılay Şubeleri
Ayrıca her türlü ayni bağış için 168 ücretsiz bağış hattımızla irtibata geçilebilir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

0 yorum → "Türk Kızılayı Deprem Zedeleri Yanlız Bırakmıyor"

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Türk Kızılayı Deprem Zedeleri Yanlız Bırakmıyor.
Hit Adam Site Analiz