Uygulama geliştirene cep telefonu

Yazar:

Bedava cep telefonu

Uygulama geliştirene cep telefonu
Nokia Türkiye'den N9 ödüllü MeeGo uygulama geliştirme yarışması başlıyor

Uygulama geliştirene cep telefonu
Nokia ve MeeGo Türkiye Nokia N9 uygulama ekosistemini geliştirmeye yönelik bir işbirliği başlattı. Bu işbirliği kapsamında geliştiriciler, Nokia N9 ve Symbian cihazlara Qt platformunda uygulama geliştirmeye yönelik “Nokia Uygulama Geliştirme” kitabına ücretsiz sahip olabilecek, İngilizce Nokia N9 uygulamalarını Türkçe’ye çevirerek ekosisteme destek olabilecek ve bu telefon için geliştirdikleri uygulamaları yarışmaya göndererek bir Nokia N9 kazanma fırsatı yakalayabilecekler.

Kullanıcıların ülkemizden erişebilecekleri uygulama sayısını ve çeşitliliğini artırmanın yanı sıra geliştiricilere fırsatlar sunmayı da hedefleyen işbirliği üç farklı boyutta gerçekleşecek.

MeeGo Türkiye Uygulama Yarışması
İlk etapta MeeGo Türkiye tarafından geliştiricilere yönelik bir yarışma düzenleniyor. MeeGo işletim sistemli akıllı telefon Nokia N9 için geliştirilen uygulamaların MeeGo Türkiye jürisi tarafından değerlendirileceği yarışmada en iyi uygulamanın sahibi bir Nokia N9 kazanacak.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin Qt Quick platformunu kullanarak geliştirecekleri uygulamalarını MeeGo Türkiye’ye ulaştırmaları gerekiyor. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2011.
Nokia ve MeeGo Türkiye’den uygulama geliştirenlere kitap armağanı
Nokia tarafından Türkçe’ye çevrilerek ülkemizdeki yazılım geliştiricilere sunulan Nokia Uygulama Geliştirme kitabı da MeeGo Türkiye tarafından yazılım geliştiricilere ulaştırılacak. Kitaplardan kazanmak isteyenlerin, Qt ve QML ile geliştirdikleri ya da geliştirme aşamasında oldukları uygulamaları MeeGo Türkiye’ye ulaştırması gerekiyor. Henüz uygulama geliştirmemiş ancak geliştirmekle ilgilenenler ise kendi özgün “Nokia N9” ya da “MeeGo” sloganlarını ekrana yazan uygulamalarıyla programa katılabiliyor. MeeGo Türkiye kitapların dağıtımında projesi olan geliştiricilere öncelik tanıyacak.

Nokia Uygulama Geliştirme’de ele alınan konular arasında Nokia yazılım ve donanım platformu, uygulama tasarımı, Nokia Qt SDK, HTML5, uygulama testleri, uygulamayı paketlemek, kullanıma geçirmek, yayımlamak gibi pek çok konu yer alıyor. Kitap, MeeGo’nun temelini oluşturan Qt ve QML dillerinin ne oldugundan, nasil uygulama geliştirilebilecegine kadar, uygulama geliştirenlerin Türkçe olarak bulamadığı birçok bilgiyi sunuyor.

Açık Kaynak N9 uygulamalarını Türkçeleştirme girişimi
Nokia N9 uygulama ekosistemine destek olmak isteyenler, ancak programlama bilmeyenler, açık kaynak toplulukları tarafından paylaşıma açılmış İngilizce N9 uygulamalarını Türkçe’ye çevirip yerel ekosisteme katabilecekler. Bu girişim, MeeGo Türkiye üzerinden gönüllülük temelinde Nokia N9 severlere açılacak.

Nokia Türkiye EDX Yöneticisi Salih Özkan: Yerel geliştiricilere ve içerik sağlayıcılara büyük önem veren Nokia böylece yerel geliştiricilerle işbirliğine giderek, kullanıcılara özel, ilgi çekici ve daha zengin içeriğe ulaşma imkanı tanımak istiyor. Nokia, geliştirici ekosisteminin büyümesiyle, kullanıcı deneyiminin daha da iyiye doğru evrileceğine inanıyor.

0 yorum → "Uygulama geliştirene cep telefonu"

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Uygulama geliştirene cep telefonu.
Hit Adam Site Analiz