Webmasterlar İçin En İşlevsel 10 Google Chrome Eklentisi

Yazar:



Webmasterların işine yarayacağını düşündüğüm birbirinden yararlı Google Eklentilerini sizin için derledim. Ücretsiz ve kullanımı son derece pratik olan bu eklentiler ile işlerinizi yürütürken çok vakit kazanacağınıza eminim. Umarım işinize yarar.


Alexa Traffic Rank
"Alexa’nın resmi Google Chrome eklentisi olan Alexa Traffic Rank ile bulunduğunuz web sitesi ile ilgili Alexa hesabınız üzerinden erişebileceğiniz tüm bilgilere tarayıcınızdan da ulaşabilirsiniz. Sitelerin Alexa sırası, yükleme hızı, aldığı linkler
ve site yorumlarına tek tıklama ile ulaşabilmeniz mümkün."



Check My Links
"Bulunduğunuz sayfadan ayrılmadan tek tıklama ile sitenizdeki tüm linklerin geçerliliğini kontrol edebilirsiniz böylece kırık linkleri
çok kısa sürede bularak tekrar aktif hale getirebilirsiniz."



Meta SEO Inspector
"Sitenizin meta taglarını, canonical ve no-follow bağlantıları kontrol ederek arama motoru optimizasyonu için düzenlemeler yapabilirsiniz."


Shift Edit Online IDE
"ShiftEdit şu ana kadar kullandığım en başarılı web tabanlı yazılım geliştirme ortamlarından bir tanesi. En çok sevdiğim özelliği ise bünyesinde bulunan DropBox desteği. DropBox desteği sayesinde projelerinize istediğiniz zaman işletim sistemi ve tarayıcı bağımsız olarak erişebiliyorsunuz. PHP, Ruby, Java, HTML, CSS ve JavaScript desteği sunan Shift Edit ayrıca sFTP desteği de sunuyor."


Validity
"Validity sayfalarınızı hızlı bir şekilde W3 doğrulama servisini tarayıcınıza taşıyan bu eklenti ile tek tıklama ile kodunuzun geçerliliğini test edebilirsiniz."


Woo Rank
"50 kriterin üzerinde kontrol yapan Woo Rank ile çok detaylı arama motoru optimizasyon raporu elde ederek sitenizin gidişatına buna göre yön verebilirsiniz. Woo Rank ile neredeyse erişemeyeceğiniz bir veri yok. Bu nedenle benim vazgeçilmez SEO kontrol eklentilerimden bir tanesi."


XML Tree
"Google Chrome’un standart yapısında malesef xml dosyalarını bir ağaç yapısına göre renklendirerek inceleyebilme özelliği yok. Bu eklenti sayesinde xml dosyalarını tarayıcınızda hızlı bir şekilde inceleyebilirsiniz."


ySlow
"Yahoo’nun belirlemiş olduğu kriterlere göre internet sitenizin genel performansını değerlendiren ve size detaylı bir rapor sunan eklenti ile sitelerinizin arama motoru optimizasyonu için genel performans değelendirmesini yapabilirsiniz."


Firebug
"Bir web sitesini incelemek, site üzerindeki hataları bularak ayıklamak ve kayıt etmeden canlı olarak sitenin html/css kodları üzerinde düzenlemeler yapmak için kullanabileceğiniz bir eklentidir. Eğer web geliştiriciliği yapıyorsanız tarayıcınızın olmazsa olmaz eklentilerden bir tanesidir."


ImGur
"Resimlerinizi sadece sürükle-bırak yaparak upload edip direk link almak istiyorsanız son derece kullanışlı bir eklenti."

3 yorum → "Webmasterlar İçin En İşlevsel 10 Google Chrome Eklentisi"

Unknown
2 Eylül 2012 15:29

Güzelmiş. Ayırca CSS Araçlarını da öneririm. İşlerinizi kolaylaştırır
Buradan bakınız: http://www.vbide.com/css3-araclariyla-zamandan-tasarruf-edin-5-css-araci/

Savaş
5 Aralık 2012 15:20

Eline sağlık çok işime yaradı.Özellikle İmgur baya işime yaradı Flash oyun sitelerinde resimlerle çok işin olduğu için gerçekten işi hafifletti.

Çağkan
21 Aralık 2012 13:52

wooo rank güzelmiş gerçekten teşekkürler

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Webmasterlar İçin En İşlevsel 10 Google Chrome Eklentisi.
Hit Adam Site Analiz