Türk Lirası Simgesine Kavuştu

Yazar:

Merkez Bankası tarafından Türk Lirası (TL) için yapılan simge yarışmasının sonucu neticesinde artık Euro ve Dolar gibi para birimlerinde olduğu Türk Lirası da bir simgeye kavuştu. Yarışmaya 8 bin'in üzerinde başvuru yapılmış ve sadece 7 TL simgesi tasarımı finale kalmış. Sonuç olarak bu 7 tasarım arasından Tülay Lale'nin tasarımı seçilmiş.

Yarışma sonucuyla beraber TL simgesinin seçilmesinden sonra Sosyal Medya'da ve çeşitli basın organlarında simge ile ilgili birçok eleştiriler ortaya çıktı. Kimisi seçilen TL simgesi'nin tasarımcısı Tülay Lale'nin kendi adı ve soyadı'nın baş harflerinden oluştuğunu ifade etti kimisi ise TL simgesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı ve soyadı'nın baş harflerinden olduğunu belirtti. Ayrıca TL simgesi'nin Ermenistan'ın para birimi Dram ile de benzerlik gösterdiğini ifade edenler oldu.
Tülay Lale'nin Tasarlamış Olduğu Birinci Seçilen TL Simgesi
 

Yarışma Finaline Kalan 7 Tasarım
 

İlgili Aramalar:türk lirası , türk lirası logo,türk lirası simgesi,türk lirası yeni simge , türk lirası yeni logo

1 yorum → "Türk Lirası Simgesine Kavuştu"

mahmut
4 Mart 2012 05:07

Bence mahiyeti bakımından başarılı olmuştur. Biyerden başlamak lazım. Başka paraların ikonlarına benziyo eleştirisine katılmıyorum. Sonuç olarak kullandığımız paraların amacı zaten aynı :)

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Türk Lirası Simgesine Kavuştu.
Hit Adam Site Analiz