Yandex Güvenliğe Önem Veriyor

Yazar:

Bazı kötü niyetli insanlar özellikle internetten alışveriş yapanların bilgilerini ele geçirmek için çeşitli kötü niyetli yazılımlar geliştirmek suretiyle bizi tehlikeye sokmaktadırlar. Kredi kartı bilgileri en önemli hedeflerden biridir. Kişisel bilgilerimizin özellikle e-posta adreslerimizin çalınması, herhangibir sosyal ağ hesabımızın şifresinin belirlenmeside girdiğimiz sitelerde bulunan kötü amaçlı kodlar nedeniyle olmaktadır ve genellikle insanlar aynı şifreyi çoğu hesaplarında kullandıklarından bu durum büyük tehlike arz etmektedir. Peki kime güveneceğiz? İnternette hiç dolaşmayacak ve alışveriş yapmayacak mıyız?

Bunun için öncelikle bilgisayarınızın sadece sizin tarafınızdan kullanılmasına dikkar etmeniz şart. Bunun yanında bilgisayarınızı ücretli bir antivürüs ve malware programlarıyla korumunız tavsiye edilir. Bunlar bizim direk müdahale edebileceğimiz hususlar. Dolaylı olarak müdahale edebileceğimiz durumlardan biri ise güvenli bir tarayıcı seçmek ve güvenli bir arama motoru kullanmak.

Güvenli tarayıcı konusunda bilimsel veriler mevcut. Google’ın düzenlediği bazı büyük ödüllü yarışmalarda hackerlar diğer tarayıcıları çökertmelerine rağmen Chrome tam manasıyla zarar veremedikleri görülmekte. Zaten tarayıcısının güvenliği için çok fazla para harcayan Google Chrome korumaya almış görünüyor. Güvenli bir tarayıcı için Chrome kullanabiliriz ama Google’ın arama motoru için aynı şeyleri söyleyemeyeceğiz. Google insanların arama sonuçlarında onlara daha fazla alternatif içinden doğru tahmini sunmak için neredeyse bütün siteleri indeksine almakta. Bu durum kullanıcıları tehlikeye sokmakta. Son zamanlarda en çok şikayet edilen konulardan biri. Google kötü amaçlı yazılıma sahip siteleri belirtiyor ama ne zaman?

Yandex arama motoru bu konuda çok hassas. Sitelerin durumlarını sıklıkla tarayıp kötü amaçlı yazılım barındıranları indekslememek konusunda katı kuralları var. Yaptığı açıklamalarda bu tür sitelerin bazılarının gözden kaçtığını ya da çok popüler olan sitelerin kötü niyetli kişiler tarafından hedef alınıp kötü amaçlı yazılımların eklendiğini ama taramalar sonucu herseyin ortaya çıktığını ve sonunda hem kullanıcıları hemde site sahibini uyardıklarını belirtiyorlar.

Güvenlik taramaları sonucu indeksine aldığı sitelerin içinden kötü niyetli olanları temizlemeyi ve kötü niyetli siteleri indekslememeyi amaç edinen Yandex arama motoru güvenliğiniz için size katkıda bulunacaktır. Yandex’in güvenlik konusundaki hassasiyetine ayrıntılı bir şekilde devam edeceğiz.


İlgili Aramalar:yandex,yandex güvenlik,yandex güvenlik ağı 

0 yorum → "Yandex Güvenliğe Önem Veriyor"

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Yandex Güvenliğe Önem Veriyor.
Hit Adam Site Analiz