Nokia’dan Windows 8’li 10 inç Tablet

Yazar:

Araştırmalar akıllı telefon ve tablet piyasasının 2016 yılında inanılmaz boyutlara ulaşacağını söylerken, dev telefon şirketlerinin bu büyük gelir kaynağını göz ardı etmesi beklenemez. Hatta bu durum bu şirketler için o kadar hayati bir mesele ki akıllı telefon rekabetinde gereken hamleleri yapmakta geciken Nokia, geçen yıl 77 milyon adetten fazla akıllı telefon satmasına rağmen 1.4 milyar dolar zarar etmekten kurtulamadı.

Microsoft’la Windows işletim sistemi konusunda işbirliğine giderek ilk hamlesini yapan Nokia, Digitimes’ın haberine göre, içinde Windows 8 işletim sistemi bulunan çift çekirdekli 10 inç tabletini 2012’nin son çeyreğinde piyasaya sürecek. Üretimini Avrupa’dan Asya’ya kaydıran Nokia, bu planına uygun olarak yeni tabletlerin üretimi için Tavyanlı şirket Compal Electronics ile anlaştı. Compal Electronics’in ilk etapta 200 bin adet tablet üreteceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde yıllık mali raporunu açıklayan Nokia’nın piyasada yeniden var olabilme stratejisinde tabletlerin büyük önemi bulunuyor. Buradaki esas nokta Nokia’nın yeni tabletlerini Windows 8 tabanlı çıkaracak olması. ARM işlemci üzerinde çalışan Windows 8, bu yönüyle tablet piyasasında Apple lehine olan güç dengelerini değiştirebilir.

Microsoft, Windows 8’i ARM işlemcilere göre tasarlamasının nedeni, bu işlemcilerin sundukları performans ve uzun pil ömrü sağlaması. ARM işlemcilere bu özellikleriyle rekabet edebilecek başka bir işlemci bulunmuyor. Dolayısıyla Nokia’nın Microsoft’la olan bu işbirliği, Google’ın Android’ine ve Apple’ın iOS’una karşı ciddi bir koz teşkil ediyor.

MWC’de kullanıcı ön izleme versiyonu yayınlanan Windows 8, ilk izlenimlere göre kullanıcılardan olumlu yorumlar aldı. Bütün platformların birbirine entegre edeceği belirtilen Windows 8, beklenildiği gibi çıkarsa Nokia’yı yeniden yarışa sokabilir.
kaynak;sosyalmedya.co

İlgili Aramalar:nokia tablet,android tablet,tablet telefon,tablet bilgisayar,android telefon,akıllı telefon,android uygulamaları

0 yorum → "Nokia’dan Windows 8’li 10 inç Tablet"

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Nokia’dan Windows 8’li 10 inç Tablet.
Hit Adam Site Analiz