Joystick ile HaxBall oyna !

Yazar:

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Haxball'ı nasıl Joystickle oynayacağımızı anlatacağım ;
Öncelikle bilgisayarımıza “xpadder” isimli programı indirip yükleyip bir kaç ayar ile işleme başlıyacağız . Korkmayın konu uzun değil , ayarlar bitince herşey hazır .
   Programı şöyle şurdan biyerden indiriniz . Sonra kurulum işine geçiniz . Kurulum bittikten sonra , Windows 7 kullanıcıları için : kurduktan sonra program kısayoluna sağ tıklayıp , özellikler bölümünden , uyumluluk sekmesinden ; “bu programın çalıştırılacağı mod’u Windows xp sp2 yada sp3 yapın” . Şimdi Programımızla başbaşayız .

(NOT : Programı çalıştırmadan önce joystick’i bilgisayarınıza bağlayınız) 
   Programı açtığımız da şu şekil bir ekranla karşılacağız.Resim 1
   Bu ekranı gördüyseniz bilgisayarı kapa… Şaka lan yok öyle birşey ,  Click new yazan yerin solundaki butona tıklayıp alta açılan sekmelerden NEW yazana basalım bakalım.. 
   Şimdi karşılaştığımız resim şuna benzeyecektir …
   Buraylada karşılaştıysak eğer , DPad yazan sekmeye tıklayabiliriz demektir.
   DPad ekranına tıkladıktan sonra , soldaki Enabled kutusuna tik atınız .. Ekranda sizden yön tuşlarına basmanız istenicektir Up down left right gibi .. Şimdi Joystick’inizden Up dediğinde Yukarı , Down dediğinde aşağı , right dediğinde sağa , left dediğinde ise sol butonlara basınız . Bu işlemi yaptığınızda yukarıdaki gibi bir simge belirecektir. O simge çıktıktan sonra , buttons adlı sekmeye geçiş yapabilirsiniz . Buttons sekmesinde ise joystick’imzde bulunan “x,o,üçgen ve kare” tuşlarına basıp düzenli bir şekilde toparlayınız..
Bu bölümdeki işlemleri de tamamladıktan sonra Finish sekmesine tıklayıp alttaki “close” butonuna tıklayarak ana ekranımıza dönüş yapabiliriz… 
  Bu ekranda tuşlarımızı ayarladığımız şekilde göreceğiz şimdiki işlem çok basit . Ekranda ayarladığımız tuşları göreceğiz mesela ilk yön tuşları ile başlayalım . Ekrandan yukarıyı belirttiğiniz tuşa basın karşınıza bir klavye karşınıza çıkacak , o ekrandan iste tıkladığınız tuşun klavyedeki hangi görevi göreceğini belirtiniz ..
   Şimdi ise haxball daki şut tuşumuza geldi , “x kullananlar var space kullananlar var istediğinizi ayarlıyabilirsiniz” joystick’imizde x o üçgen ve kare tuşlarının hepsine de x tuşunu ayarlıyacağız …
   Bu ayarıda hallettikden sonra programı aşağı indirip oyuna dalabiliriz arkadaşlar . Bu arada bu program ile joystick kullanarak her oyunu kullanabilir ve bilgisayarı yönetebilirsiniz. Yaptığınız ayarları kaydetmeyi unutmayınız .


İlgili Aramalar: haxball nasıl oynanır,haxball hilesi,haxball'ı Joystick ile oyna , haxball'ı kol ile oyna,haxball oyna

2 yorum → "Joystick ile HaxBall oyna !"

esatsamyel
28 Nisan 2012 12:40

Bender joystik ile has oynuyorum ilkbunu ilk düşünen benim sanıyordum joy da birde turbo tuşu var onu da kullanınca feci oynanıyor neyse ben joytokey programını öneririm o bundan daha kolay

Kurumsal SEO
15 Temmuz 2012 18:41

İlk kez duyuyorum bu oyunu. Ama 1 saattir başından kalkamadım :)

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Joystick ile HaxBall oyna !.
Hit Adam Site Analiz