Sosyal Medyanın Spora Etkisi [İnfografik]

Yazar:

Taraftarların spor müsabakalarında üstlendiği rol, takımları kilit maçları kazandırabiliyor, bir sporcuyu şampiyon yapabiliyor ve hatta ülkeler arası krizlere dahi yol açabiliyor. O anda müsabakanın oynandığı yerde olan taraftarlar için durum böyle olsa da geçmişte televizyon veya radyodan takip eden milyonlarca insan bu rolün bir parçası olamıyor, sesini duyuramıyordu.
Ancak günümüzde taraftarlar spor müsabakaları sırasında sosyal medyayı kullanarak düşüncelerini aktarabiliyor, tepkisini anında ortaya koyabiliyor. Sosyal medyada oluşan taraftar kitlesi sadece takımlar üzerinde değil, oyuncular, klüp yönetimleri ve sponsorlar tarafında da etkili.
Sosyal medyanın spor dünyası üzerindeki bu etkisi farklı bilgilerle sporcu sağlığı şirketi KT Tape tarafından bir infografikte bir araya getirilmiş ve ortaya etkileyici sonuçlar çıkmış. İnfografiğe göre müsabakaları televizyon başından izleyen spor severlerin %83’ü aynı zamanda sosyal medyayı da takip ediyor. Karşılaşmanın yapıldığı mekanda müsabakaları izleyen insanların ise %63’ü sosyal medyada ne olup bittiğini merak ediyor.
Oyuncular hakkında sosyal medyada söylentilerin yayılma hızı ise inanılmaz. Birçok sporcu sahada yaptığı olumlu veya olumsuz hareketi dolayısıyla binlerce takipçi kazanabiliyor. Zira bu konuda yıldız futbolcular Kaka ve Cristiano Ronaldo 8 milyonu aşan kullanıcı sayılarıyla infografikte örnek gösteriliyor. İnfografiğe göre sosyal medyada insanlar spordaki kahramanlık hikayelerini de çok seviyor.


İlgili Aramalar: sosyal medyanın etkileri , sosyal medya infografik , infografik bilgiler

2 yorum → "Sosyal Medyanın Spora Etkisi [İnfografik]"

Sosyal Medya
3 Mayıs 2012 06:26

Sosyal Medya sporu ülkemizde çok fazla etkiliyor. En çok aranan kelimeler spor ve futbol.

Fragman
22 Haziran 2012 11:00

"müsabakaları televizyon başından izleyen spor severlerin %83’ü aynı zamanda sosyal medyayı da takip ediyor." bunu şu şekilde de açıklayabiliriz.Örneğin maç oynandığı anda ekranın bir köşesinde twit için bir kelime veriliyor ve bunu kullanarak twit atıyoruz.Sanıyorum ki bunlarla analizlerini daha sağlıklı ölçüyorlar

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Sosyal Medyanın Spora Etkisi [İnfografik].
Hit Adam Site Analiz