Rakı Sofrası Nasıl Hazırlanır , Rakı mezeleri

Yazar:


Rakı-Balık ikilisinin dışında yapılacak alternatif mezeleri ve Rakı’nın daha güzel nasıl gideceğini anlatmaya başlıyalım..Öncelikle mezeler..

Acılı Domates Ezmesi

Genellikle kebapla birlikte yemek yediğimiz yerlerde gelen bir salata şeklidir..Domatezler çok küçük yani ezilmiş olarak servise sunulur..
aciliezme-1
Resimde gördüğünüz gibi yani..Ayrıca içine hafif acı biber vs koymanız damak tadınıza hoş bir tad verecektir.

Gavurdağı Salatası

İsminden de anlışalacağı gibi Güneydoğuya has bir salatadır..
gavurdagi_salatasi
Soğan ve kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Biberler ince ince dilinir, maydanozlar kıyılır, cevizler kırılır. Hepsi bir güzel tuz ve zeytinyağı da katılarak harmanlanır. Üzerine arzunuz kadar nar ekşisi gezdirilerek servis edilir.(Nar eşkisiz olmaz :D )

Favori Rakı Mezesi-Haydari

Rakı mezelerinin başında gelen ve hazırlanması oldukça kolay olan bir mezedir..Yapılışına gelirsek damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz..Süzme yoğurt-sarımsak-nane-zeytinyağı-kimyon ve tuzla beraber bir karışım yapabilirsiniz..İsterseniz beyaz peynir rendeleyip içine koyabilirsiniz (fakat koymayın derim güzel olmuyor fazla :D )
haydariŞekilde gördüğünüz gibi süsleme yapabilirsiniz ama rakı masasını eğer evde kuruyorsanız hiç gerek yok :) Nasıl olsa kafanız güzel olduğunda o tabak dağılacak :D
Bunlar basit hazırlayabileceğimiz mezeler..Ayrıca Rakı-Kavun-Beyaz Peynir üçlüsünüde bunlara ekleyebilirsiniz..Fakat bunun yanında profesyonellik isteyen ve zahmet verecek birkaç rakı mezesi buldum..Onlarıda eklemek istedim..

Tarator

Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur. Limon suyu ilave edilip karıştırılır. Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır. Salata tabağına alınıp turşu, zeytin ve limon dilimleri ile süslenir.

Şaka Şuka

Biberlerin hepsi küçük küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur, patlıcan küçük kuşbaşı doğranıp biberin içine atılır. Kavrulur, domates rendelenip ilave edilir. 10 dakika döndürülür, ineceğine yakın yumurta ilave edilip devamlı karıştırılarak iki dakika sonra indirilir. Soğuk veya sıcak olarak yenebilir.

Mamzama

Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Domates, biber ve maydanoz küçük küçük doğranıp patlıcanlara katılır. Tuz atılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Arnavut Ciğeri

Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada yağı iyice kızdırınız. Ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda pişirip hemen bir servis tabağına alınız. Üstüne tuzunu serpiniz. Kızgın yağdan 2 çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan kırmızı biberi de katarak bir-iki kere karıştırıp, ocaktan alınız. Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.Küçük doğranmış soğan ve maydanozla süsleyerek servis yapınız

Humus

Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur. Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

Karnıbahar Pane

Karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Sonra çiçek çiçek ayırın. Her bir çiçeği önce tuz karıştırılmış una sonra bira ile çırpılmış yumurtalara bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerine kırmızı biber serpin, ayrıca yanında sarmısaklı yoğurt verebilirsiniz.

Fırında Sarmısaklı Domates (Güzel oluyor denedim :D )

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün. Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın. Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan istediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın

Zeytinyağlı Havuç Ezmesi

Havuç kazınıp rendelenir. Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Soğuyunca sarmısaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
Ayrıca cacık ve beyaz leblebide fakir mezesi olarak geçsede oldukça hoştur..Özellikle araba da içerken beyaz leblebi vazgeçilmezdir :)

0 yorum → "Rakı Sofrası Nasıl Hazırlanır , Rakı mezeleri"

Yorum Gönder

Sponsorlar

konteyner ev prefabrik ev fiyatları Sosyal medya Sosyal medya

Son Yazılar

Son Yorumlar

Destekleyiciler

Çerezler

Bloggers - Meet Millions of Bloggers
Pekmez Gibi Blog - Sosyal Medya ve Seo Blogu: Rakı Sofrası Nasıl Hazırlanır , Rakı mezeleri.
Hit Adam Site Analiz